Најава за медије: Округли сто о спречавању породичног насиља и насиља над женама

okrugli-stol11-1

 

Министарство правде уз подршку Плац пројекта (Policy and Legal Advice Centre) oрганизује сутра, 16. марта 2016. године округли сто на којем ће се говорити о хармонизацији Кривичног законика Републике Србије са одредбама Конвенције Савета Европе о спречавању и борби против насиља над женама и насиља у породици (Истанбулска конвенција). Округли сто ће се одржати у Палати Србије (сала 233, Булевар Михајла Пупина бр.2) са почетком у 10 часова.

Уводне речи даће државни секретар Министарства правде Радомир Илић, затим руководилац Плац пројекта Марија Пејчиновић Бурић, као и председник скупштинаког Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић.

Једна од тема овог скупа биће и израда Нацрта закона о заштити од насиља у породици и сузбијању кривичних дела против полне слободе и брака и породице.

Плац прojeкaт oд jулa 2013. гoдинe пружa пoдршку Србиjи у припрeмaмa зa приступaњe Eврoпскoj униjи, путeм унaпрeђeњa структурe и мeхaнизaмa зa усклaђивaњe српског зaкoнoдaвствa сa eврoпским прaвним тeкoвинaмa. Плац прojeкaт финaнсирaн је од стране Eврoпске униjе.

Уколико сте заинтересовани да испратите догађај, молимо Вас да Ваше акредитације пошаљете на електронску пошту press@mpravde.gov.rs најкасније до среде, 16. марта до 8 часова. Улаз за представнике медија – источно крило Палате Србије.

Хвала!

Контакт особе:

Тијана Варагић 060 30 70 172

Милица Вучковић 064 813 50 73

Коментари

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Следећи

Најава за медије: Јавна расправа о Преднацрту закона о заштити од насиља у породици

Најава за медије: Јавна расправа о Преднацрту закона о заштити од насиља у породици