Najava za medije: Okrugli sto o sprečavanju porodičnog nasilja i nasilja nad ženama

okrugli-stol11-1

Ministarstvo pravde uz podršku Plac projekta (Policy and Legal Advice Centre) organizuje sutra, 16. marta 2016. godine okrugli sto na kojem će se govoriti o harmonizaciji Krivičnog zakonika Republike Srbije sa odredbama Konvencije Saveta Evrope o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici (Istanbulska konvencija). Okrugli sto će se održati u Palati Srbije (sala 233, Bulevar Mihajla Pupina br.2) sa početkom u 10 časova.

Uvodne reči daće državni sekretar Ministarstva pravde Radomir Ilić, zatim rukovodilac Plac projekta Marija Pejčinović Burić, kao i predsednik skupštinakog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović.

Jedna od tema ovog skupa biće i izrada Nacrta zakona o zaštiti od nasilja u porodici i suzbijanju krivičnih dela protiv polne slobode i braka i porodice.

Plac projekat od jula 2013. godine pruža podršku Srbiji u pripremama za pristupanje Evropskoj uniji, putem unapređenja strukture i mehanizama za usklađivanje srpskog zakonodavstva sa evropskim pravnim tekovinama. Plac projekat finansiran je od strane Evropske unije.

Ukoliko ste zainteresovani da ispratite događaj, molimo Vas da Vaše akreditacije pošaljete na elektronsku poštu press@mpravde.gov.rs najkasnije do srede, 16. marta do 8 časova. Ulaz za predstavnike medija – istočno krilo Palate Srbije.

Hvala!

Kontakt osobe:

Tijana Varagić 060 30 70 172

Milica Vučković 064 813 50 73

Komentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sledeći

Najava za medije: Javna rasprava o Prednacrtu zakona o zaštiti od nasilja u porodici

Najava za medije: Javna rasprava o Prednacrtu zakona o zaštiti od nasilja u porodici